Eikenrode Golden Years
Loosdrecht

Welkom bij Eikenrode

Wonen midden in het Loosdrechtse plassengebied bij zorgresidentie Eikenrode. Kleinschalige woonzorg voor ouderen. Hier voelt het als thuis.

eikenrode_featured
Eikenrode in het kort
Luxe in Loosdrecht
  • 18 sfeervolle appartementen
  • Kleinschalig wonen met zorg voor ouderen
  • Schitterende parktuin
  • Warme en huiselijk sfeer
  • 24/7 exclusieve zorg
Eikenrode
Neem een kijkje in ons huis

Gelegen in ’t Gooi bij Hilversum, nabij Utrecht en Amsterdam.
Alles binnen een half uur te bereiken: Laren, Blaricum, Soest en Baarn, Bilthoven of Amersfoort. Uniek is dat het landgoed op loopafstand van het gezellige winkelcentrum van Loosdrecht ligt en in het mooiste plassen gebied van Nederland. Naast de schoonheid van de Vechtstreek is ook het bosrijke Stichtse dichtbij. Daarom heeft Golden Years er voor gekozen om zich op deze unieke locatie te vestigen.
Er zijn gedurende de eerste fase 18 complete appartementen ontwikkeld met diverse afmetingen en allerlei faciliteiten ten behoeve van het unieke Golden Years concept. Zo is er een huisrestaurant en een gezellige lounge.

De directe omgeving en de bijzondere tuin vormen een wezenlijk onderdeel van het leven en wonen. Ook zijn er allerlei faciliteiten zoals bijvoorbeeld een dierenweide en een herinneringsmuseum. Al met al ook heel leuk voor familie, kinderen en kleinkinderen, en vrienden om op bezoek te komen.

Geschiedenis van landgoed Eikenrode

De locatie staat van oudsher bekend als Landgoed Eikenrode. In 1845 liet Jan Conrad Hacke (1821-1873) samen met zijn echtgenote jonkvrouw J.C.S. Elias (1823-1868) Landgoed Eikenrode aanleggen. Onder regie van de architect J.D. Zocher uit Haarlem (bekend van onder andere het Vondelpark in Amsterdam) werd eerst de neoclassicistische villa gebouwd waarna ook de oranjerie/koetshuis (in fasen), een grafkapel, een ijskelder en een grote ondergrondse wijnkelder op het landgoed gerealiseerd werden. Vervolgens werd er een prachtige moestuin met 16 kassen voor de orchideeënkwekerij aangelegd. Het geheel werd omringd met een prachtig onder architectuur aangelegd park met bos- en vijverpartijen en een rijke beeldencollectie.

Jan Conrad Hack

In de koepel op Eikenrode zal Jan Conrad Hacke zich graag hebben teruggetrokken om in alle rust te werken aan zijn levenswerk: de vertaling uit het Italiaans van Dantes grote dichtwerk Divina Commedia. Daarnaast verwierf Jan Conrad bekendheid als gerespecteerd weldoener voor de mensen in het dorp Loosdrecht en haar wijde omgeving. Het landgoed is in totaal 130 jaar door J.C. Hacke en zijn erfopvolgers bewoond gebleven. Na het overlijden van Conrad Jan Hacke in 1969 bleken zijn dochters niet langer voor het zwaar vervallen Landgoed te kunnen blijven zorgen en is het verkocht. Sindsdien is het Landgoed, tot begin 2000, verder in verval geraakt. Tegenwoordig beslaat het Landgoed een oppervlakte van circa 8,3 hectare. Eind 2006 is het Landgoed gerestaureerd en heeft het de status van monument.

Aanvankelijk besloeg het Landgoed een oppervlakte van 34 hectare voorzien van akkers, boerderijen en een watermolen. Het vermogen van jonkvrouw J.C.S. Elias, wiens voorvaderen het bewind over de VOC hadden gehad, was omvangrijk waardoor ze rijk konden leven op hun buitenplaats. Pas later ging de familie, die in de winter in Amsterdam aan de Keizersgracht woonde, op Eikenrode wonen. Jan Conrad was van oorsprong theoloog, maar zijn hart lag bij de letterkunde. In de jaren 1855-1865 omringde hij zich op Eikenrode met bekende bevriende schilders, schrijvers en dichters, waaronder Johannes Bosboom, Mevrouw Anna Louisa Geertruida Bosboom-Toussaint, Everhardus Johannes Potgieter, Johannes Petrus Hasebroek en Nicolaas Beets.

Golden years eikenrode slaapkamper
Rondleiding aanvragen
Welk appartement past bij u?

Bent u geïnteresseerd in één van onze luxe residences? Vraag dan een persoonlijke rondleiding aan. Wij tonen u graag ons unieke concept dat zich kenmerkt door  persoonlijke aandacht, zorg, geborgenheid en veiligheid.

Beschikbaarheid & plattegrond
Welk appartement is er nog beschikbaar?
Etage Appartement Beschikbaarheid
Begane grond Appartement 1 Reeds verhuurd
Begane grond Appartement 2 Reeds verhuurd
Begane grond Appartement 3 Reeds verhuurd
Eerste etage Appartement 4 Reeds verhuurd
Eerste etage Appartement 5 Reeds verhuurd
Eerste etage Appartement 6 Reeds verhuurd
Eerste etage Appartement 7 Reeds verhuurd
Eerste etage Appartement 8 Reeds verhuurd
Eerste etage Appartement 9 Reeds verhuurd
Eerste etage Appartement 10 Reeds verhuurd
Eerste etage Appartement 11 Reeds verhuurd
Tweede etage Appartement 12 Reeds verhuurd
Tweede etage Appartement 13 Beschikbaar
Tweede etage Appartement 14 Reeds verhuurd
Tweede etage Appartement 15 Reeds verhuurd
Tweede etage Appartement 16 Reeds verhuurd
Tweede etage Appartement 17 Reeds verhuurd
Tweede etage Appartement 18 Reeds verhuurd
Tarieven
Wat kost wonen in Eikenrode?
  Golden Years Reguliere zorginstelling
Te ontvangen Persoon Gebonden Budget (2024) indicatie VV 5 (Bruto) PGB: € 6.084,50 Wlz Zorg in natura
Eigen bijdrage bewoner 2024 (maximaal) Max. € 1.052,20 € 2.887,40
Kosten zorgovereenkomst met Golden Years* € 6.084,50  
(Eigen kosten zorg door eigen bijdrage 2024) (€ 1.052,20)  
Voorbeeld: Woon/servicekosten (huur, services en basiszorg 24/7)* Vanaf € 3.500,-  
Totale maandelijkse kosten bewoner € 4.552,20 € 2.887,40
Extra: mogelijke aftrekpost in de inkomstenbelasting ivm specifieke zorgkosten ** extra individueel te bepalen  
Vergelijk totale netto maandelijkse kosten € 4.552,20 € 2.887,40
Resulterend in een verschil met het reguliere aanbod van: € 1.664,80  

*Opmerking: De voor u van toepassing zijnde berekening is afhankelijk van het door u gekozen appartement, uw zorgbehoefte en uw persoonlijke inkomens- en vermogenspositie. Alle genoemde bedragen zijn indicatief. De all-in kosten variëren van €3.295,- tot €7.500,-.

** Het betreft hier een regeling voor specifieke kosten die bij wonen in een niet Wtza toegelaten instelling mogelijk van toepassing kan zijn. Een garantie voor het verkrijgen van deze aftrekpost kunnen wij helaas niet geven. U bent hierbij afhankelijk van de fiscale regelgeving en interpretatie van de inspectie van deze post.

*** Het is de intentie om per maart 2024 de overstap te maken vanuit PGB naar ZIN. In relatie tot bovenstaande rekenmodel heeft dit geen negatieve gevolgen.

Contact
Neem direct contact op met Eikenrode

Wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Neem contact op inzake
Interesse, rondleidingen, beschikbaarheid & tarieven

Email
contact@goldenyears.nl

Telefoonnummer
06 53 29 26 29

Adres
Nieuw-Loosdrechtsedijk 21, 1231 KL, Loosdrecht

Golden years icon

Bekijk ook onze andere locaties

Vraag een gratis brochure of rondleiding aan