Golden years contact
Wonen met geluk

Formule

Golden Years biedt een exclusieve woonplek voor ouderen. Ook echtparen waarvan beiden, of één van beiden, moeilijk of niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen zijn welkom. Ook de partner die weinig of geen zorg behoeft kan bij Golden Years een comfortabel leven blijven leiden. Specialistische zorg voor alle ouderdomsziekten is onderdeel van het woonconcept.

‘Onze missie is het bereiken van geluk voor al onze bewoners ondanks de beperkingen die ouder worden vaak met zich meebrengt’

De negen linden
Onze locaties
Bekijk onze luxe residences

Ontdek onze residences op unieke plekken in Nederland. Al onze locaties kenmerken zich aan een sfeervolle omgeving en een warme huiselijke sfeer.

Het wonen van de toekomst

Uw geluk, ons concept

Daar waar de reguliere zorg zich richt op “cure, care en finance” richten wij ons op uw “geluk”. Onze formule is gebaseerd op het succesvolle concept dat door Prof. Dr. Hans Becker van de stichting Humanitas te Rotterdam is ontwikkeld. Dankzij hem leven er duizenden mensen in gelukkige omstandigheden, ondanks de beperkingen die zich tijdens het proces van ouder worden soms te nadrukkelijk openbaren.

Ons concept is aantoonbaar succesvol en wordt over de hele wereld als voorbeeld van wonen voor ouderen gezien. Het vormt de basis voor het welzijn en geluk van de bewoners en de kwaliteit van hun leven. Golden Years biedt ‘het wonen van de toekomst’ waarin comfort gecombineerd wordt met persoonlijke aandacht, zorg, geborgenheid en veiligheid.

Het concept leent zich uitstekend voor de ondersteuning van mensen met een behoefte aan specifieke zorg, die bijvoorbeeld in geval van dementie (Alzheimer) of Parkinson niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen, maar ook niet in een reguliere zorginstelling willen wonen. Geluk heeft een persoonlijke kant en een sociale kant die beide binnen ons concept bewaakt worden.

De unieke Golden Years geluksformule
Golden years icon

Alle aandacht voor de bewoner + Onze 'ja-cultuur' + Een fijne omgeving = Wonen met geluk

Golden years icon
Je mag het zelf beslissen, alles in eigen regie
Alles binnen Golden Years is erop gericht om het leven in eigen regie te houden. Geen betutteling!
Golden years icon
Altijd iets te beleven

Speciaal opgeleide medewerkers verzorgen het activiteitenprogramma. Culturele en educatieve bijeenkomsten zijn er om uw geest actief te houden. Het programma wordt aangepast aan de behoeften en wensen van de bewoners. Het zijn juist de activiteiten die het leven bruisend maken. Zo organiseren we uitstapjes en lezingen en muziekuitvoeringen. Maar ook zijn er gelegenheden tot wijnproeven, bloemschikken of koken. Ook kan er worden geschilderd. Ook bewegen staat op de agenda. Zo zijn er fysiofitness-, Tai Chi- en yogalessen. Niks moet! Alles mag!

Golden years icon
Altijd gezelligheid
Voor uw familie, vrienden en ook uw kleinkinderen is het een feest om er te zijn. U kunt gezellig samen lunchen of dineren in het huisrestaurant
Golden years icon
Alles moet kunnen

In dialoog met een bewoner wordt altijd een oplossing gevonden. Belangrijk binnen het concept is de ‘ja-cultuur’. Alle medewerkers van Golden Years werken conform dit principe. Alles is bespreekbaar: een huisdier kan bijvoorbeeld bij u blijven wonen. De medewerkers spannen zich in om dit mogelijk te maken. 

Zorg

Exclusieve zorg 24/7

‘In een prachtige omgeving krijgt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, de zorg met persoonlijke aandacht die u verdient. Precies zoals u wilt.’

Het door Golden Years toegepaste geluksconcept zal de zorgvraag beperken. Bewoners eten gezond, blijven actief en zijn gelukkig. Toch zullen onze bewoners behoefte hebben aan professionele zorg en ondersteuning. Zo begeleiden wij dementie (Alzheimer), de ziekte van Parkinson en andere ouderdoms- aandoeningen. Wij sluiten met onze bewoners een zorg overeenkomst op maat. We onderscheiden ons door persoonlijke aandacht, en bieden alle zorg.

Op de locaties van Golden Years woont men zelfstandig en ontvangt men minimaal dezelfde zorg zoals bij thuiszorg of in een reguliere instelling. Echter, er is meer. Bij Golden Years wordt deze zorg in principe door de eigen staf verleend, zodat deze veelal door bekende gezichten gebeurt. Heel plezierig qua privacy en intimiteit. Niet steeds een ander! De zorgverlening is in huislijke sfeer zonder “witte jassen”. Regelmatig vindt overleg plaats met de achterban en met gespecialiseerde artsen. Mede daardoor blijft de zorgovereenkomst getoetst. Fysio- en ergo therapie, of enig andere benodigde ondersteuning, is op afroep beschikbaar.

Wonen in een locatie van Golden Years staat voor een heerlijk woonconcept in combinatie met gegarandeerde 24-uurs zorg. De kosten van de door Golden Years geleverde zorg kunnen op verschillende manieren worden vergoed. Wanneer u een indicatie heeft kunt u vanuit de Wlz (Wet langdurige zorg) in aanmerking komen voor een vergoeding. Golden Years kan u bij en tijdens het aanvraagtraject, dat moet worden doorlopen, begeleiden. Graag staan wij tot uw beschikking om samen met u de zorgkosten en mogelijke vergoeding ervan op een rij te zetten voor uw persoonlijke situatie.

Gastvrijheid

Services

‘Om bewoners in staat te stellen op een comfortabele wijze van het leven te genieten, wordt een groot aantal aanvullende diensten aangeboden’

Golden Years onderscheidt zich ondanks het kleinschalige karakter van de locaties door de beschikbaarheid van hotelmatige services en verschillende faciliteiten (dit verschilt per locatie). Zo is er een huisrestaurant, een lounge met bar, een atelier, een dierenweide, wellnessfaciliteiten en een herinneringsmuseum.

Persoonlijke aandacht is een belangrijk kenmerk. De behoefte “thuis” te wonen en zoveel mogelijk “eigen” dingen te doen is basaal binnen ons concept. De locaties van Golden Years zijn geen verpleeginstellingen, maar, staan voor wonen, zelfstandigheid en geluk. Lifestyle met zorg! Het kan! Bijzonder is dat Golden Years services ‘hotelmatig’ aanbiedt. Gastvrijheid is ons uitgangspunt. De locaties van Golden Years zijn allemaal zeer bijzonder gelegen en hebben daarmee een bijzondere aantrekkingskracht. Iedereen is altijd welkom voor een hapje of een drankje en wordt warm ontvangen. Ook aan kinderen wordt gedacht.

Een overzicht van de faciliteiten en services:

deel2
Rondleiding aanvragen
Ervaar ons concept zelf

Bent u geïnteresseerd in één van onze luxe residences? Vraag dan een persoonlijke rondleiding aan. Wij tonen u graag ons unieke concept dat zich kenmerkt door  persoonlijke aandacht, zorg, geborgenheid en veiligheid.

Vraag een gratis brochure of rondleiding aan